Othellolagkage

(4 - 6 personer)
1 Marcipan Makronbund
2 Lagkagebunde
Fyld: 3 blade husblas, 1/2 liter fløde 13%, 1 stang vanille,
          3 æggeblommer, 3 spsk. sukker, 1 spsk. majsstivelse,
          2 dl. piskefløde
Pynt: 100g mørk chokolade, 200-300g marcipan
Endvidere: Portvin eller sherry

Creme:
Udblød husblasen i koldt vand.
Bring fløde 13% og den flækkede vanillestang i kog.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen.
Pisk lidt af den kogende fløde i æggene og hæld den tilbage i gryden.
Giv cremen et opkog.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
Lad cremen blive kold blive kold.
Pisk fløden til skum.
Bland den kolde creme med flødeskummet.
 
Læg lagkagebunde og marcipan makronbunden sammen med cremen. Stænk marcipan makronbunden med portvin eller sherry og læg den i midten. Smelt chokoladen og fordel den over den øverste bund med en bredbladet kniv.
 
Rul marcipanen ud mellem to stykker plastfilm. Skær et aflangt bånd 1 - 1½ cm højere end lagkagen. Rul det om lagkagen og bøj det ind over den. Pynt med flødeskum.
 
Lad evt. desserten stå i køleskab ca. 30 min. før servering, således bliver makronbunden blød.