Marengsbund med jordbærsorbet og friske jordbær

(4 -6 personer)
1 Marengsbund
Jordbærsorbet:
(300g friske jordbær, 100g sukker, 1 dl. vand, 1-2 tsk. citronsaft, 2 æggehvider)
Jordbær
Citronmelisse

Jordbærsorbet:
Kog sukker og vand for kraftigt blus i 2 min. Skyl jordbærrene og del dem i halve, der kommes i blenderen. Tilsæt den spilkogende sukkersirup og kør det til en fin puré. Smag til med citronsaften.
Si pureen og fyld den i en metalform/skål (metal leder kulden, så det fryser hurtigt). Stil pureen i fryseren og frys den til en grødet konsistens.
Pisk æggehviderne meget stive og rør dem i jordbærmassen. Stil atter sorbeten i fryseren og frys, til den kan formes som kugler.
 
Anret marengsbunden med kugler af jordbærsorbet og garner med halve, friske jordbær, samt kviste af citronmelisse.